Van 26 februari tot en met 22 april 2020 is in onze heemkamer aan de Bleijenhoek 57 in Bladel de tentoonstelling DE AFTRAP te zien. De tentoonstelling probeert aan de hand van foto’s en oude krantenberichten een indruk te geven van de beginjaren van het voetbal in Brabant en speciaal het voetbal in de vijf kerkdorpen van de gemeente Bladel.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de vergeten maar ooit vanwege haar tactische vernieuwingen vermaarde Bladelse voetbalvereniging Weg Die Bal, over serie- en missiewedstrijden, kampioenschappen en competities en niet in de laatste plaats over voetbalkapelaans, misverzuim en de gevaren van het voetballen tegen ongelovigen.

De VV Bladella was zo vriendelijk ons inzage te verlenen in haar archieven en enig historisch materiaal ter beschikking te stellen, waarvoor dank!

De tentoonstelling is te bezichtigen op woensdagmiddag en –avond en wel van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Loop eens binnen!