Op 8 juni bezochten we met 11 deelnemers de etikettenfabriek aan de Hallenstraat te Bladel. Ons werd eerst koffie met een dik stuk cake aangeboden. De eigenaar, Kees van Limpt, gaf daarna een korte uitleg van wat Megaflex produceert. Dit gaat van kleine mini-stickertjes tot grote A4-formaten.

De firma is een twintigtal jaren geleden begonnen in een klein schuurtje met twee medewerkers: de directeur en zijn vrouw. Al snel werd er een vertegenwoordiger aangenomen om de waren aan de man te brengen. Nu is het bedrijf gegroeid tot ongeveer 5.000 m2 en 50 medewerkers. En het einde van de groei is nog niet in zicht! De nieuwste ontwikkeling is het maken van tubes. Deze kunnen worden bedrukt met voor ieder etiket een andere print. Na het drukken kunnen ze in een andere fabriek tot tube worden verwerkt. Dit gaat in de toekomst ook bij Megaflex gebeuren.

Na de uitleg kregen we een rondleiding in het bedrijf. Eerst kwamen we in de opslag voor verf. Indrukwekkend! Iedere denkbare kleur uit de kleurenwaaier is op voorraad. Daarna gingen we door naar de drukkerij waar we op een aantal machines konden bekijken hoe de etiketten worden gedrukt. Kees vertelde dat alle nieuwe medewerkers binnen het bedrijf worden opgeleid.

Daarna gingen we naar de afwerking. Hier worden de etiketten door een achttal machines op rollen gedraaid en door de betreffende medewerker in dozen gedaan en klaargemaakt voor verzending.

In de als laatste gebouwde hal lag aan de ene kant een enorme opslag aan papier op rollen, in allerlei formaten en kwaliteiten. Aan de andere kant, achter een glazen wand, stonden de digitale machines, die een bepaalde temperatuur nodig hebben en vrij van stof moeten staan. Vanzelfsprekend zijn deze weer sneller dan de oude.

Hier kwam een einde aan een excursie naar een geweldig familiebedrijf, prima geleid door een enthousiaste familie Van Limpt.